Alonso op dieet voor derde wereldtitel

Renault-rijder Fernando Alonso is sedert zijn laatste wedstrijd in 2008 maar liefst 3,5 kilogram afgevallen. De Spaanse rijder wil op die manier zijn kans op een derde wereldtitel vergroten en heeft zichzelf aan een strenge training gehouden. Zo zou Alonso naar verluidt maar liefst vier uur per dag op de fiets hebben gezeten om toch maar wat gewicht te verliezen. Het resultaat is dus dat hij van 70 kilogram naar 67 is gezakt.

In de F1 is gewicht van groot belang en zeker tijdens een kwalificatie want dan wordt vaak de starplaats beslist door duizendsten van een seconde. Volgens de Spaanse krant Dario AS zou Fernando Alonso vooral het gewicht van het nieuwe KERS-systeem willen compenseren en mag hij zelfs nog twee kilogram vermageren.

"Ik heb met fietsers moeten werken en ik kan gerust vertellen dat Fernando een sterk persoon is. Zijn gewicht is nu ideaal want indien hij nog meer zou vermageren zijn we bang dat hij ook kracht en energie zal verliezen. Dat is uiteraard niet wat we willen", zo vertelde de physio van de Renault-rijder.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen