"Raikkonen is niet geschikt voor de rallysport"

Ferrari-rijder Kimi Raikkonen heeft zijn allereerste rit in de rally achter de rug en eindigde pas als dertiende. De Finse rijder kreeg tijdens de zogenaamde Arctic Lapland Rally een Fiat Abarth Grande Punto 2000 ter beschikking en moest het opnemen tegen rijders als Mika Hakkinen, Juha Salo en Marcus Gronholm. Volgens Gronholm is het rally-gebeuren niets voor Raikkonen en zal hij er ook niet snel aan wennen.

"Het is misschien nog te vroeg om te oordelen maar ik denk dat Kimi niet snel zal bijleren in deze sport. Hij mag dan wel een uitstekend rijder zijn maar ik zeg de dingen zoals ik denk dat ze zijn", zo vertelde Marcus Gronholm meteen na de wedstrijd.

Overigens waren ook Felipe Massa, JJ Lehto en Mika Salo nog aanwezig. JJ Lehto moest dan weer genoegen nemen met een negende plaats met slechts één minuut voorsprong op Kimi Raikkonen. De winnaar van de rally was Juha Salo en hij had maar liefst zeven minuten voorsprong op voormalig F1-rijder Mika Hakkinen. Hakkinen kreeg voor deze wedstrijd een Mitsubishi Lancer ter beschikking.

Volgens persberichten zouden de deelnemers een afstand van 230 kilometers hebben afgelegd en moesten ze door ijs en sneeuw rijden. Hopelijk doet de Finse Ferrari-rijder het in 2009 beter in de F1 want daar verwacht men meer dan een dertiende plaats.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023