“Te veel mensen in de F1 nemen beslissingen en kennen er niets van”

Dat vindt alvast Wereldkampioen Lewis Hamilton.

“Ik heb het gevoel dat er aan de top waarschijnlijk te veel mensen zijn die beslissingen nemen, mensen die er waarschijnlijk weinig van kennen en niet echt begrijpen hoe het is om in een F1-bolide te zitten,” aldus Hamilton. “Al die mensen hebben een andere mening en wanneer ze het niet eens raken dan gebeurt er niets.”

En dat klopt misschien wel eens. De Strategische Groep, de F1 Commissie en de World Motor Sport Council, allemaal spelen ze een rol bij het opstellen van de regelgeving in de Formule 1. Uiteraard zijn er dan ook nog de verschillende teams en soms ook de rijders die hun zegje willen doen.

“Volgens mij zeggen de teams met veel geld ook meer dan de andere teams. Het probleem voor de rijders is dat de ene helft het ene zegt en de andere helft het andere.”

Ook Hamilton weet echter niet hoe er een oplossing kan gevonden worden al moet er sowieso voor gezorgd worden dat er minder mensen een beslissing moeten nemen.

“Ik ken het antwoord ook niet maar de beslissingen moeten door minder mensen genomen worden. Hopelijk nemen die dan ook de juiste beslissingen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print