Teamlid McLaren betrokken in gerechtelijk onderzoek Ferrari – "Update"

De zaak Nigel Stepney heeft reeds heel wat stof doen opwaaien in de paddock. Nu blijkt echter dat er een lid van McLaren betrokken is in een gerechtelijk onderzoek bij Ferrari, dat liet McLaren vandaag althans weten. Of het over dezelfde zaak gaat zegt McLaren niet maar de kans is uiteraard groot.

"McLaren vernam op 3 juli dat een lid van haar technische organisatie het onderwerp uitmaakte van een onderzoek door Ferrari en dit met betrekking tot het ontvangen van technische informatie van een Ferrari-medewerker.

Aangezien McLaren niet actief betrokken is in deze zaak en dergelijke praktijken ten stelligste veroordeeld, zal het dan ook zijn volledige medewerking verlenen aan het onderzoek. De medewerker in kwestie is ondertussen geschorst en dit in afwachting van een grondig onderzoek door het team.

Er zal geen verdere commentaar gegeven worden over deze zaak."

Tot zover het perscommuniqué van McLaren over het onderzoek naar een teamlid. Ongetwijfeld zal deze zaak vervolgd worden en zal het onderzoek verdere zaken aan het licht brengen. De kans is echter groot dat het hier dus over een link gaat tussen Nigel Stepney van Ferrari en een medewerker van McLaren. Honderd procent zekerheid hierover is er echter nog niet.

Update: 20:31
Ferrari heeft laten weten dat het onderzoek bij Ferrari wel degelijk betrekking heeft op het door McLaren vernoemde personeelslid en er dus wel degelijk een rechtstreeks verband is tussen de zaak Stepney en dat van McLaren.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print