Theissen tegen klantenteams

BMW topman Mario Theissen is gekant tegen teams met klantenchassis. Volgens Theissen zou dit de F1-sport ten nadele komen. Eerder werd er langs verschillende kanten gefluisterd dat invoeren van klantenchassis (in combinatie met een klantenmotor) de F1 goedkoper zou kunnen maken en bijgevolg aantrekkelijker voor meerdere teams.

Theissen gelooft echter dat het enkel zou neerkomen in het opsplitten van het F1 veld in grofweg een stuk of 4 kampen die allen zouden fungeren als B-team voor een grotere producent van klantenchassis’. "Het zou neerkomen op pakweg 4 à 5 teams die chassis’ zouden produceren terwijl de rest van de teams geen moeite meer zouden doen om technisch bij te benen", aldus Theissen.

De BMW topman wordt ook gezien als de aanvoerder van meerdere teambazen die ongerust zouden zijn omtrent de praktijken van Super Aguri en Toro Rosso, van wie gezegd wordt dat hun wagens slechts "ontwikkelingen" zouden zijn van de moederbedrijven Honda en Red Bull. Theissen liet reeds meermaals verstaan dat er desgevallend zou worden overgegaan tot gerechterlijke stappen tegen die teams. Gezien de gespierde taal van de "contra’s" lijkt die kans enkel maar toe te nemen.