Ticktum: “Sta op het punt van de titel te verliezen omdat ik niet Schumacher heet”

Red Bull junior Dan Ticktum heeft twijfels bij de huidige prestaties van Mick Schumacher, de Brit vertelt er meteen bij dat hij de jonge Duitser niet wil beschuldigen van valsspelen.


De laatste twee raceweekends in het Europese F3-kampioenschap werden gedomineerd door Mick Schumacher. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher won vijf van de zes races en voert momenteel de tussenstand van het kampioenschap aan met negenenveertig punten voorsprong op Dan Ticktum.

Die laatste geeft aan dat hij het op zijn minst opmerkelijk vindt dat Schumacher en zijn ploegmaat Shvartzman op die manier boven het veld uitsteken op dit moment.

“Ik wil niemand met de vinger wijzen,” aldus Ticktum. “Maar eerlijk gezegd was het tempo bij ons helemaal niet aanwezig het afgelopen weekend. Dat was voornamelijk te wijten aan de afstelling want tijdens de laatste race ging het beter en kon ik opklimmen van de zevende naar de vierde plaats.”

“Maar vergeleken met de top twee was de rest van de grid nergens. Zelfs hun andere teamgenoten, die toch te boek staan als goede rijders, waren nergens. Ik zou hun tempo eerder omschrijven als interessant en ik ben er zeker van dat de rest van de paddock die mening deelt met mij.”

“Ik heb mijn best gedaan, dat probeer ik altijd na te streven. Ik wil dan ook mijn team bedanken voor hun harde werk en het is nog helemaal niet gedaan. Ik zal er voor zorgen dat ik in de best mogelijke conditie zal aankomen op de laatste race.”

Ticktum wil nog maar eens benadrukken dat hij niet insinueert dat PREMA haar rijders van een illegale auto voorziet. Toch gooit de jonge Brit dan weer olie op het vuur door te stellen dat het grote publiek niet alle data kan zien en dat hij op het punt staat het kampioenschap te verliezen omdat hij niet Schumacher heet.

“Ik heb enorm veel respect voor Mick, hij heeft de laatste jaren veel meegemaakt,” gaat Ticktum verder. “Ik suggereer gewoon maar dat zijn huidige prestaties bijna uit het niets komen, ik heb nooit gezegd dat hij het op een illegale manier doet.”

“Zelf weet ik ook dat ik nog lessen te leren heb, dat zal ik niet ontkennen. Maar je kent niet het hele verhaal als je niet langs de kant van de baan staat en je niet alle data van iedereen kan zien.”

“Helaas vecht ik een verloren strijd uit omdat mijn achternaam niet Schumacher is,” besluit de jonge Brit verbitterd.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print