Timo Glock onderhandelt met verschillende teams

GP2 kampioen Timo Glock lijkt op weg naar de Formule 1. Hoewel hij nog geen officiële overeenkomst heeft gesloten, lijkt het toch zo goed als zeker dat de Duitser volgend seizoen een plaatsje vindt in de Formule 1.

Eerdere berichtgeving gaf aan dat Timo Glock zo goed als rond was met Toyota maar na enkele weken is hier nog geen officiële bevestiging van gekomen. In het Duitse auto, motor und sport geeft Glock’s manager, Hans-Bern Kamps, aan dat Glock in onderhandeling is met maar liefst 4 topteams.

"Er zijn 4 topteams die hun interesse hebben laten blijken voor Timo."

De Duitse pers is op de hoogte van 3 van de 4 teams. Bij Toyota zou hij het stoeltje van Ralf Schumacher kunnen vullen, bij Williams is Glock één van de vele kandidaten voor een racezitje en bij BMW Sauber zou men Glock graag als testrijder willen behouden.

Glock werd dit jaar kampioen in de GP2 en was ook al testrijder voor BMW Sauber. De Duitser reed in 2004 al enkele races in de Formule 1. Hij verving toen Giorgio Pantano bij Jordan en scoorde meteen zijn eerste 2 punten tijdens de Grote Prijs van Canada.