“Titel wordt niet tijdens de eerste race in Australië behaald”

Zenuwachtigheid bij Red Bull na de eerste wintertest in Jerez die echt wel een flop mag genoemd worden? Als we Dietrich Mateschitz, de grote baas bij Red Bull, mogen geloven alvast niet.
image
Sebastian Vettel kon tijdens de eerste twee testdagen in Jerez slechts elf ronden afwerken en bij teamgenoot Daniel Ricciardo verliep het niet echt veel beter. Bij Red Bull besloten ze tijdens de laatste testdag dan ook vroegtijdig de koffers in te pakken en Jerez te verlaten. De teller stond na vier testdagen op amper 21 gereden ronden.

Heel wat technische problemen zorgden ervoor dat Red Bull amper iets van haar vooropgesteld programma kon afwerken. De RB10 stond dan ook meer stil dan dat hij op de baan reed. De naaste concurrenten deden heel wat ervaring op met hun nieuwe bolides doordat ze intensief konden testen. Toch panikeert men niet bij Red Bull.

“Een achterstand tijdens het begin van het seizoen betekent nog niet dat het kampioenschap verloren is,” zei Dietrich Mateschitz tegenover de Salzburger Nachrichten. “Zelfs wanneer je van achter komt heb je een kans.”

Mateschitz wijst met het vingertje ook richting Renault als er naar de oorzaak van de problemen bij Red Bull moet gezocht worden. Mateschitz is dan ook niet van mening dat de problemen gezocht moeten worden bij de nieuwe bolide van Red Bull.

“Onze huidige problemen bevinden zich niet bij het team maar bij de motor. Het team beschikt voer voldoende know-how,” aldus Mateschitz.

“Dit zijn de kinderziektes die je min of meer mag verwachten bij een nieuwe motor die voor het eerste getest wordt op een circuit. De RB10 is opnieuw ‘state of the art’, dat zie je ook aan de details. Het moment van de waarheid is tijdens de eerste race in Australië”, besluit Mateschitz.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}