Todt: "Kampioenschap nog niet beslist"

Ferrari incasseerde in Monaco een serieuze oplawaai van McLaren. Terwijl McLaren de dubbel behaalde en met het maximaal haalbare aantal punten vertrok uit Monaco moest Ferrari zich tevreden stellen met een derde plaats voor Massa en Räikkönen moest zich tevreden stellen met één schamel puntje. Na Monaco staan Hamilton en Alonso gedeeld aan de leiding en Massa en Räikkönen staan respectievelijk derde en vierde.

Ook bij de stand voor de constructeurs loopt Ferrari McLaren achterna met twintig punten achterstand. Ondanks de huidige stand van zaken is Jean Todt van Ferrari ervan overtuigd dat het kampioenschap nog niet voorbij is en het zich in een veel te vroeg stadium bevindt om zich bij de huidige stand van zaken neer te leggen.

"Het kampioenschap ligt nog compleet open. Indien er nog twee races zouden moeten verreden worden en we vijftien punten achter zouden staan, dan zou het bijna onmogelijk zijn om de achterstand in te halen. Nu staan er echter nog twaalf races op de kalender die moeten worden afgewerkt, wat betekent dat we 1,25 punten per race moeten inhalen. Dat is eigenlijk niets," besloot Jean Todt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print