Tom Walkinshaw op 64-jarige leeftijd overleden

Voormalig teambaas Tom Walkinshaw is op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden. Walkinshaw was ondermeer teambaas van de renstal Arrows.

Van 1996 tot 2000 was Tom Walkinshaw de teambaas van het toch ook wel legendarische Arrows. De Nederlander Jos Verstappen toonde bijvoorbeeld aan dat de wagen van Arrows niet op alle gebieden de hekken moest sluiten. Verstappen werd op een zeker ogenblik de beste starter van het seizoen. Ondertussen vervulde Walkinshaw gewoon de rol die op dit ogenblik Christian Horner, Ross Brawn of Stefano Domenicali voor hun rekening nemen.

Walkinshaw sloot zich in 1991 aan bij de renstal Benetton alwaar hij als hoofdingenieur aan de slag ging. Walkinshaw zorgde er destijds trouwens mee voor dat Ross Brawn voor een functie bij Benetton in aanmerking kwam. Ook bij de overstap die Michael Schumacher van Jordan naar Benetton maakte zou Walkinshaw betrokken zijn geweest.

In 1995 stapte hij dan over naar de renstal Ligier om uiteindelijk de touwtjes volledig zelf in handen te hebben bij Arrows. Daar wist hij zelfs Damon Hill nog terug op actief te krijgen.

Vanaf 2002 keerde Walkinshaw niet meer terug naar de sport om er een functie op zich te nemen. In andere takken van de autosport bleef hij wel nog enige tijd actief. Voormalig F1-rijder Mark Blundell liet alvast via Twitter weten dat de sport een groot man verloren heeft.

“Ik heb zonet vernomen dat Tom Walkinshaw vandaag zou zijn overleden. Dit is een groot verlies voor de motorsport in haar geheel. Hij was een goed rijder en een teambaas”, aldus Blundell.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021