Toro Rosso binnenkort sneller dan Red Bull?

Toro Rosso en Red Bull Racing zijn allebei grotendeels eigendom van dietrich Mateschitz en dat zorgt voor een gezonde competitiviteit tussen beide teams. Red Bull trok tot nu toe steeds aan het langste eind, aangezien het steeds over de betere wagen beschikte. Mogelijk komt er echter verandering in de verhoudingen tussen de teams.

Volgens de Spaanse krant Diario AS zou Toro Rosso haar grote broer Red Bull weldra kunnen gaan voorbijsteken. Het team beschikt sinds kort immers over een chassis gebaseerd op de RB4 van Red Bull maar dan aangepast aan ondermeer de motor van Ferrari die achterin de Toro Rosso steekt.

En net die motor van Ferrari kan wel eens het verschil gaan maken. Red Bull beschikt immers over een Renault-motor en die zou minder krachtig zijn dan de motor die Ferrari ter beschikking stelt van Toro Rosso.

Een mooi voorbeeld daarvan viel afgelopen weekend op te tekenen tijdens de GP van Duitsland. Daar geraakte Fernando Alonso met zijn Renault niet voorbij de Toro Rosso van Sebastian Vettel, ook al zat hij zelfs in de slipstream van de jonge Duitser.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer