Tot het uiterste voor een snellere wagen: “In Bahrein krijg ik geen drinkfles”

Sommige F1-teams hebben een zwaardere F1-bolide en de ene rijder is ook groter en zwaarder dan de andere. De voorbije jaren waren er uiteraard ook onderlinge verschillen maar dit seizoen is het probleem door de reglementswijzigingen veel problematischer. Daarom gaan sommige teams tot het uiterste …
image
Zo staat Sauber dit seizoen bekend door haar ‘zware’ wagen. Als je dan weet dat Adrian Sutil niet tot de kleinste piloten behoort dan weet je dat ze bij Sauber met de handen in het haar zitten.

Teams proberen hun wagens zo snel mogelijk te maken, maar gewicht is uiteraard een groot handicap en daarom hebben ze bij Sauber een wel erg drastische maatregel genomen. Adrian Sutil krijgt komend weekend tijdens de race geen drinkfles in de wagen.

“Als grotere rijder moeten wij veel gewicht verliezen,” aldus Sutil. “Het is echter niet zo dat wij nog veel gewicht kunnen wegtrainen. We kunnen niet eens deftig trainen want we moeten kleine spieren kwijtraken. Dat is een erg moeilijke situatie en ook niet eerlijk. Kleinere rijders die mogen eten wat ze willen maar wij zijn uiteraard van nature wat zwaarder en dat kost ons meteen een halve seconde of zelfs meer per ronde. En dat is dan niet omdat de kleinere rijders beter zijn maar simpelweg omdat ze minder wegen. Dat zou echt niet mogen.”

Bij Sauber nemen ze dan ook de drastische maatregel om de drinkfles uit de wagen te halen. Zo moet het totaalgewicht van de rijder en de wagen zakken.

“Geen drinkfles is een manier om het gewicht omlaag te krijgen,” aldus Sutil. “In Bahrein zal ik dan ook anderhalf uur in de wagen zitten en dat zonder dat ik kan drinken. In Maleisië had ik ook al alleen maar een klein beetje thee.”

Als je weet dat de temperatuur in een F1-cockpit al snel kan oplopen richting de 60 °C dan weet je dat Sutil in Bahrein met een probleem zit.

Eerder deze week schreven we reeds dat er in Maleisië een rijder na afloop van de race zou zijn flauwgevallen (Lees: Extreem diëten voor 0.1 seconde). Ook Adrian Sutil vreest dat dit steeds meer kan gaan voorvallen

“Het gevaar dat we gaan flauwvallen of uitdrogen is echt aanwezig. Je kan immers niet garanderen dat elke rijder voor de volle honderd procent fit is,” besluit Sutil.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022