Toto Wolff bekent schuld: “We hebben ons niet snel genoeg aangepast aan de omstandigheden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton en George Russell kwalificeerden zich als vijfde en zesde voor de GP van Brazilië maar dat had volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff een veel beter resultaat kunnen zijn als ze bij Mercedes beter en sneller hadden gereageerd op de omstandigheden tijdens Q3.

Dreigende onweerswolken kwamen richting het circuit van Interlagos en het was tijdens Q3 dan ook cruciaal om zo snel mogelijk de baan op te gaan. Max Verstappen ging als eerste de baan op, voor Charles Leclerc en beide Aston Martins.

Mercedes-rijders Lewis Hamilton en George Russell volgden iets later maar het feit dat ze iets later aan hun snelle ronde begonnen zorgde wel voor een wereld van verschil. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geeft dan ook toe dat ze beter hadden moeten reageren op de weersomstandigheden.

“Ik denk dat we ons niet goed genoeg hebben aangepast,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’. “De Aston Martins stormden weg. Max ging meteen uit de garage met warme banden en stormde ook weg, dat waren de snelste wagens.”

Volgens Toto Wolff maakten ze bij McLaren, die zich op P7 en P10 kwalificeerden, net dezelfde fout als Mercedes. Het had dus veel erger gekund, maar het verschil in rondetijd met Q2 bewijst volgens Wolff ook dat ze zich veel beter hadden kunnen kwalificeren.

“We waren een seconde trager dan onze voorgaande tijd, of toch zo’n acht tienden, het toont wat we hadden kunnen doen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023