Frederic Vasseur: “Ferrari werd tijdens de kwalificatie benadeeld door positie van garage in de pitlane”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc en Carlos Sainz kwalificeerden zich als tweede en achtste voor de GP van Brazilië. In een vreemde kwalificatie, waarbij het weer een cruciale rol speelde, werd Ferrari volgens teambaas Frederic Vasseur benadeeld door de positie van de garage in de pitlane.

Met een tweede plaats op de startgrid voor Charles Leclerc mag Ferrari eigenlijk nog best tevreden zijn maar vooral Carlos Sainz werd ook benadeeld door de positie van de Ferrari-garage aan het begin van de pitlane.

“Ik was achtste in de rij om buiten te gaan en ik kwalificeerde mij als achtste,” aldus Sainz. “P9 en P10 gingen na mij de baan op. Het is dan ook duidelijk dat hoe later je op de baan ging, des te trager het circuit was, het was niet ideaal.”

Ook Ferrari-teambaas Frederic Vasseur was het daarmee eens. Volgens Vasseur was het moeilijk om beide wagens de baan op te sturen voor de concurrentie dat deed en dat vooral door de locatie van de Ferrari-garage in de pitlane.

De locatie van de garages wordt immers bepaald door de uitslag van het kampioenschap vorig seizoen en doordat Ferrari tweede eindigde in 2022 lag de Ferrari-garage als tweede bij het binnenrijden van de pitlane. Tijdens een race kan dat een voordeel zijn maar tijdens de kwalificatie, wanneer er naar buiten moet gereden worden om het circuit op te gaan was dat duidelijk een nadeel.

“De locatie van onze garage in de pitlane werkte tegen ons in Q3 en we hadden een lange rij wagens voor ons,” aldus Vasseur. 

“Iedereen kreeg slechts één snelle run maar Charles slaagde er goed in om zijn wagen zijn wagen op de eerste rij te kwalificeren. Het feit dat hij dacht dat hij geen goed rondje deed zegt veel over hoe moeilijk het in deze omstandigheden was.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023