l

Toto Wolff: “Een ‘ambassadeursrol’ maakt geen deel uit van contractbesprekingen met Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De contractbesprekingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton lijken maar te blijven aanslepen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat verstaan dat het voor de buitenwereld inderdaad misschien vreemd lijkt dat er nog steeds geen akkoord is maar dat het bij het opmaken van contracten vaak om details gaat.

Er deden de voorbije weken al heel wat geruchten de ronde over de contractbesprekingen tussen Hamilton en Mercedes. Er werd al druk gespeculeerd over het salaris van Hamilton maar ook over dat Hamilton uitgebreid vergoed wil worden voor een ‘ambassadeursrol’ bij Mercedes. Volgens Toto Wolff maakt dat laatste echter geen deel uit van de contractbesprekingen.

“We praten niet over een ambassadeursrol na zijn afscheid, dat maakt geen deel uit van de contractbesprekingen,” vertelde Toto Wolff afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. “Ik denk dat hij als rijder nog heel wat jaren bij het team te gaan heeft, daarom draait het alleen rond het uitklaren van contractdetails.”

“Ik besef dat het voor veel mensen wat vreemd lijkt dat de deal nog niet rond is. Maar het draait gewoon ronde enkele triviale dingen die in het contract uitgeklaard moeten worden.”

In Hongarije liet Lewis Hamilton nog verstaan dat hij en Mercedes zich erg dicht bij een akkoord bevonden al liet hij ook verstaan dat een eventuele aankondiging van een contractverlenging pas eind dit jaar gebeurt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner