Toto Wolff: “Een gesprek in de keuken zorgde ervoor dat Hamilton in 2016 bij Mercedes bleef”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff vertelt in een interview met ‘The Times’ dat in 2016 een vertrek van Lewis Hamilton nakende was maar dat hij hem aan de keukentafel overtuigde om te blijven.

Vorig seizoen staat te boek als een van de spannendste in de geschiedenis van de sport maar ook in 2016 was de spanning tussen de Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg te snijden. Uiteindelijk was het Rosberg die aan het langste eind trok maar Hamilton had zijn huid in de laatste race duur verkocht door teamorders te negeren.

Het hoeft geen uitleg dat de relatie tussen Lewis Hamilton en Toto Wolff op een laag pitje stond en Mercedes overwoog naar verluidt zelfs disciplinaire maatregelen tegen hun rijder. 

Misschien had Hamilton wel geluk dat Rosberg een paar dagen na het behalen van zijn wereldtitel wereldkundig maakte dat hij het voor bekeken hield in de Formule 1 en zodoende werd het ‘geval Hamilton’ even in de koelkast gestoken.

Toto Wolff wist dat hij tijdens het tussenseizoen een serieus gesprek moest hebben met Hamilton en dat gesprek vond plaats tijdens een kerstfeestje van het team bij Wolff thuis in de keuken.

“We ontmoetten elkaar op het kerstfeest in mijn huis in Oxfordshire die december, met tegenzin,” vertelde Wolff. “Ik zei dat we moeten beslissen of we samen willen werken of niet. ‘Jij wilt winnen als rijder, ik wil winnen als team’.”

“Soms gaan onze verschillende agenda’s leiden tot conflicten en we moeten beslissen of we met die situatie kunnen omgaan. We waren in mijn keuken.”

“Ik zei tegen hem, en Susie hield niet zo van deze vergelijking, dat ook al zouden Susie en ik het ergens niet mee eens zijn, het nooit in mijn hoofd zou opkomen om te scheiden. ‘En zo is het ook met jou Lewis,’ Ik wil niet scheiden. Je bent de beste rijder. Ik wil je in onze auto en we willen je voorzien van de beste auto.'”

“We gingen deze discussie in als een machtsstrijd en toen, na vier of vijf uur in de keuken, zaten we op een totaal ander niveau. Een puur zakelijke relatie was een persoonlijke relatie geworden. Hij is een vriend.”

“Dat wil niet zeggen dat we geen ruzie meer maken, maar nu is het succes van Lewis het succes van het team en het succes van het team is het succes van Lewis.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer