Toto Wolff: “Een normale relatie met Christian Horner is onmogelijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat de rivaliteit met Christian Horner niet gespeeld is omdat er nu eenmaal heel veel op het spel staat.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zakken met een gelijk aantal punten af naar Abu Dhabi voor een ongemeen spannende seizoensfinale. Tijdens het seizoen is het al een bikkelharde strijd geweest tussen de titelrivalen maar dat geldt even goed voor hun teambazen want Christian Horner en Toto Wolff laten het niet na om elkaar het leven zuur te maken.

Net zoals hun rijders op de baan al eens te ver gingen vervielen Horner en Wolff ook al eens in een ordinaire scheldpartij. In de podcast ‘F1 Nation’ laat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ook weten dat die rivaliteit absoluut oprecht is, dit omdat er zoveel op het spel staat.

“Het zijn ambitieuze mensen, ambitieuze teams die met hand en tand vechten voor dit kampioenschap. En als je daar eenmaal in zit, is er gewoon geen mogelijkheid in je hoofd om zelfs maar enige ruimte te creëren voor een ander, in ieder geval voor mij.”

“Ik heb geen negatieve of positieve gevoelens, maar ik probeer echt op die plaats te blijven. Soms liet ik me meeslepen als ik opmerkingen hoorde die me irriteerden, maar slechts twee keer dit seizoen. De rest is geen emotie, noch positief, noch negatief.”

Het zijn volgens de Oostenrijker vooral de speciale omstandigheden en hun verschillende karakters die er voor zorgen dat hij nu niet op een normale manier kan omgaan met Horner.

“Het is onmogelijk om een normale relatie te hebben, want er staat zoveel op het spel”

“Iedereen probeert gewoon de belangen van het team te verdedigen. We zijn ook zeer verschillende persoonlijkheden in de manier waarop we waarschijnlijk de wereld zien.”

“Ik probeer gewoon authentiek te blijven op een manier waarvan ik denk dat goed is en hij doet het op zijn manier. Misschien kunnen we er in de toekomst om lachen, maar niet vandaag.”

Maar eerst is het afwachten wie er komende zondag mag lachen omwille van de winst in de titelstrijd.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022