Helmut Marko excuseert zich voor uitspraken na aanrijding Hamilton-Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft zich geëxcuseerd voor uitspraken die hij deed na afloop van de GP van Saudi-Arabië. Marko had na de aanrijding tussen Hamilton en Verstappen gezegd dat Verstappen niet fors had geremd, iets wat achteraf wel het geval bleek te zijn.

Tijdens ronde 37 van de GP van Saudi-Arabië kwam het tot een aanrijding waarbij Lewis Hamilton op Max Verstappen inreed toen die vertraagde omdat hij Hamilton opnieuw wou laten passeren. Lewis Hamilton schreeuwde het uit en riep over de boordradio dat Verstappen een zogenaamde ‘brake-test’ had gedaan.

Na afloop van de race liet een furieuze Helmut Marko verstaan dat hij daar niets van geloofde en dat hij over data van het team beschikte die het tegendeel bewezen. Na een onderzoek legden de stewards Verstappen een tijdstraf op van tien seconden omdat uit de data blijken dat Verstappen toch redelijk fel op de rem was gaan staan.

Dr. Helmut Marko erkent nu dat hij fout zat en excuseert zich: “Op het moment van de tv-interviews gaf ik de informatie mee die ik van de engineers had gekregen,” aldus Marko tegenover ‘F1 Insider’. “Die info bleek niet correct en dat spijt me.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022