Mercedes en Kingspan beëindigen sponsordeal na felle kritiek

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het logo van de nieuwe omstreden sponsor Kingspan was tijdens de GP van Saudi-Arabië voor het eerst op de Mercedes F1-bolide te bewonderen en dat zal meteen ook voor de laatste keer geweest zijn.

Kingspan is een producent van bouwmaterialen die betrokken is bij de brand in de sociale woontoren Grenfell Tower in Londen waarbij tweeënzeventig mensen het leven lieten. Toen Mercedes bekendmaakte dat het een sponsorovereenkomst gesloten had met de omstreden firma schoot dat in het verkeerde keelgat bij de de overlevenden en de nabestaanden van de slachtoffers.

Ze schreven Mercedes-teambaas Toto Wolff persoonlijk aan om hem te vragen om de sponsordeal te beëindigen en ook uit politieke hoek werd er druk uitgeoefend door Michael Gove, de  Minister van Huisvesting, Wijken en Lokale Zaken. 

Vandaag postte Mercedes op de sociale media het bericht dat de wegen van het team en sponsor Kingspan zullen scheiden. 

 “Beide partijen zijn vervolgens tot de conclusie gekomen dat het op dit moment niet gepast is om verder te gaan met het partnerschap,” aldus Mercedes. “We zijn daarom overeengekomen dat het partnerschap met onmiddellijke ingang zal worden beëindigd.”

Vanuit de hoek van Kingspan klinkt het als volgt: “We zijn ons zeer bewust van de gevoeligheden die de afgelopen dagen naar voren zijn gebracht.”

Zowel Kingspan als Mercedes benadrukten bij de bekendmaking van hun overeenkomst dat deze gebaseerd was op duurzaamheid. Het logo van het bedrijf verscheen afgelopen weekend voor het eerst op de wagens van Mercedes tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022