Jacques Villeneuve: “Dit was geen F1, dit leek een race met huurkarts!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de incidentrijke GP van Saudi-Arabië werd ook Jacques Villeneuve om zijn mening gevraagd en de Canadese wereldkampioen van 1997 nam geen blad voor de mond.

“Dat was geen Formule 1, dat leek racen in huurkarts,” vertelde Villeneuve tegenover ‘Motorsport.com. “Alles ging fout, ik weet niet goed wat ik moet zeggen.”

Villeneuve geeft meestal zijn ongezouten mening maar ook hij beseft dat het steeds moeilijker wordt om te midden van deze intense strijd tussen Verstappen en Hamilton je mening te geven en toch als neutraal beschouwd te worden.

“En het is moeilijk om neutraal te blijven, het is moeilijk om iedere keer commentaar te geven op wat er gebeurt en tegelijkertijd neutraal te blijven. Je zal altijd gepercipieerd worden als iemand die voor één van beide kant kiest en dan wordt het te veel.”

De race mag afgelopen zondag dan wel bol van de intensiteit en incidenten gestaan hebben, toch vond Villeneuve de GP van Saudi-Arabië geen goede zaak voor de Formule 1 als sport.

“Willen we sport en een goede Formule 1? Of willen we gewoon een Hollywood-show? Als je een Hollywood-show wenst dan was de race geweldig. Maar draait de Formule 1 daar rond?”

“Ik weet het niet. Ik denk dat Frank Williams zich in zijn graf zou omgedraaid hebben als hij deze race had gezien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022