Ross Brawn: “We willen niet dat de titelstrijd door de stewards wordt beslist”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als de rest van de F1-wereld en de fans kijkt ook Ross Brawn reikhalzend uit naar de seizoensfinale in Abu Dhabi. De sportief directeur van de Formule 1 waarschuwt echter ook titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton dat ze niet over de schreef mogen gaan.

De waarschuwing komt er na de veelbesproken en incidentrijke race in Saudi-Arabië. Daarbij kwam het tot verschillende incidenten tussen Verstappen en Hamilton en zelfs een aanrijding.

“Deze sport heeft alles gehad dit seizoen en ze heeft ons ook zondag alles gegeven,” aldus Brawn in zijn column op de officiële F1-website waarin hij terugblikt op de race in Jeddah.

“Zoveel intriges, zoveel spanning, zo’n enorme strijd tussen beide titelrivalen. Het was gewoonweg sensationeel.”

“Ik denk dat het 47 jaar geleden is dat we nog eens naar de laatste race gingen en dat de twee titelkandidaten evenveel punten hadden. Ik denk dat we in Abu Dhabi een geweldige strijd zullen zien.”

Ross Brawn verwacht dat we in Abu Dhabi net als in Saudi-Arabië een intense strijd zullen zien maar hij hoopt dat het een eerlijke strijd zal zijn.

“Het zal intens zijn,” aldus Brawn. “Geen van beide zal een centimeter willen toegeven, maar we willen een sportieve strijd zien.”

“We willen niet dat de lijn overschreden wordt. We willen niet dat het kampioenschap door de stewards wordt beslist en dat er dan vervolgens protesten enzovoort worden ingediend.”

“Het moet op het circuit in Abu Dhabi beslist worden met de beste rijder die wint,” besluit Brawn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022