Toto Wolff: “FIA werd verwittigd over onze speciale sidepods”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verduidelijkte gisteren dat zijn team alle benodigde procedures bij de FIA heeft doorlopen om zich ervan te vergewissen dat de veelbesproken sidepods op de W13 goedgekeurd zouden worden.

“Het proces is erg duidelijk, wanneer je met je team een bepaalde ontwikkelingsrichting uitgaat, en wetende dat de FIA de scruteneering doet, dan wissel je CAD data uit en laat je hen deel uitmaken van het proces,” aldus Toto Wolff gisteren tegenover de media in Bahrein.

Maar ook al heeft Mercedes de FIA dus betrokken bij haar ontwikkeling van de veelbesproken sidepods, dan nog is het niet zeker dat de bewuste sidepods een volledig seizoen op de wagen mogen staan.

De regels bepalen immers dat bij een akkoord van 80 procent van de teams, er een regelwijziging tijdens het seizoen mag plaatsvinden. Toto Wolff beseft dat de ontwikkeling van Mercedes voor heel wat discussies zal zorgen.

“Het is duidelijk dat wanneer je met een innovatie komt, dat je dan een debat zoals nu krijgt,” aldus Wolff. “Dat hadden we ook verwacht. Er is de nieuwe regel die bepaalt dat een grote meerderheid wijzigingen kan doorvoeren.”

“Ik had liever gehad dat we bij het oude systeem waren gebleven, dan wanneer een team met een bepaalde innovatie komt, dat je het niet van de wagen kan halen als het overeenstemt met de regels.”

“Ik vertrouw erop dat de FIA en de Formule 1 dit met de nodige toewijding zullen bekijken en dat ook volgens de geest van de sport. We vertrouwden erop dat we er niet alleen mee gingen rijden, maar we zochten wel contact met de FIA, dat is waarom ik denk dat het oké zal zijn.”

Mercedes F1 team
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print