Toto Wolff: “Lewis Hamilton verdient beter dan deze ‘onrijdbare’ F1-bolide”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton kende een erg teleurstellende GP van Emilia-Romagna. De zevenvoudig F1-kampioen kende een frustrerende race waarin hij niet voorbij geraakte en uiteindelijk als dertiende over de finish kwam. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff excuseerde zich na afloop van de race over de boordradio.

“Sorry voor waarmee je vandaag moest rijden, ik weet dat dit onrijdbaar is en niet is wat we als resultaat verdienen,” vertelde Toto Wolff over de boordradio tegen Lewis Hamilton. “Van hieruit gaan we verder en blikken we vooruit maar dit was een verschrikkelijke race.”

Het Mercedes F1 team heeft al sinds het begin van het seizoen problemen met het veelbesproken ‘porpoising’. Op het circuit van Imola waren de problemen echter nog extremer dan de voorbije races.

“De wagen was meer dan ooit tevoren onbestuurbaar,” aldus Wolff. “Wanneer je kijkt naar het rechte stuk, het stuiteren op dat rechte stuk, ik vraag me af hoe ze allebei zelfs nog maar de wagen op het circuit kunnen houden.”

“Lewis verdient het een betere wagen van ons te krijgen. We zijn echter een team dus we moeten allemaal ons uiterste best doen om hem een wagen te geven waarmee hij in staat is om vooraan te strijden.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer