Krijgen we zes sprintraces in 2023?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ross Brawn blikt tevreden terug op de sprintrace in Imola en als het van Brawn afhangt krijgen we volgend F1-seizoen niet drie maar zes sprintraces op de F1-kalender.

Het experiment met sprintraces tijdens drie raceweekends vorig jaar werd positief geëvalueerd en het was aanvankelijk de bedoeling dat we dit jaar meer sprintraces op de kalender zouden krijgen. Die kwamen er uiteindelijk in samenspraak met de teams niet maar Ross Brawn hoopt dat er volgend jaar alsnog meer sprintraces op de kalender zullen staan.

“We zijn erg tevreden met de sprintrace,” vertelde Brawn op zaterdag na afloop van de 21 rondjes die verreden werden. “Het was entertainment, er werd heel mooi geracet, er waren heel wat inhaalmanoeuvres, we hebben getoond dat de wagens elkaar kunnen volgen.”

“Ik weet dat je kan zeggen dat het door DRS kwam maar je kan DRS niet gebruiken wanneer je de wagen voor je niet kan volgen, het was dan ook erg succesvol.”

“We wisten vorig jaar met de oude wagens niet goed waar we ons bevonden maar als je ziet hoe het nu met de nieuwe wagens gaat. Ik ben erg optimistisch, dit is een meerwaarde, ook voor de fans.”

“Wat je ook moet onthouden over de sprintrace is dat je daardoor ook een erg goede vrijdag krijgt. We hadden drie dagen vol actie voor de fans, dat kunnen we niet negeren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print