Toto Wolff: “Mercedes had een 1-2 kunnen behalen in Singapore”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff insinueerde de ‘strategische voorspeller’ van het team dat ze tijdens de GP van Singapore eerste en tweede konden finishen. Wanneer je dan één wagen ziet crashen en de andere wagen derde ziet finishen dan is dat een beetje een tegenvallen.

“We waren zeer sterk,” aldus Toto Wolff. “We hadden de race kunnen winnen.”

“We hadden op eigen kracht eerste en tweede kunnen eindigen en dat is wat we van deze race moeten meenemen. Het zal ons energie geven en motiveren dat we op dit specifiek circuit zo sterk waren. Niet alles is slecht.”

“Wanneer je op de ‘planner’ bij momenten P1 en P2 ziet verschijnen en je denkt daaraan, dan had dit een ongelooflijke dag kunnen worden en dat is het niet geweest. Maar ik onthoud liefst de positieve aspecten van dit weekend om vervolgens naar huis terug te keren en te zeggen dat het goed was.”

Toch blijft het ook volgens Toto Wolff moeilijk om de echte krachtsverhoudingen in te schatten, dit omdat voor een groot deel van de race het tempo vooraan gedrukt werd.

“Ik denk dat we vooraan niet de volledige snelheid gezien hebben, maar vanuit ons perspectief was het een geweldig raceweekend van Russell,” vertelt Wolff over George Russell die aan het einde van de race veel sneller was dan de Ferrari’s maar er niet in slaagde om de race te winnen en uiteindelijk crashte. “Hij was degene die zo moedig was om te beslissen dat hij ervoor wou gaan om te proberen de race te winnen. Uiteindelijk waren er enkele ronden tekort.”