Toto Wolff onthult waarom contractbesprekingen met Lewis Hamilton zo lang aansleepten: “Het was tricky”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De gesprekken tussen Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff en Lewis Hamilton duurden erg lang. Voor de buitenwereld was het gissen naar de oorzaak daarvan maar Toto Wolff heeft nu onthuld waarom de contractbesprekingen zo lang aansleepten.

Maanden geleden al liet Toto Wolff verstaan er vanuit te gaan dat het een kwestie van tijd was alvorens Mercedes en Hamilton tot een akkoord zouden komen. Het ontlokte Toto Wolff zelfs de bekende uitspraak dat het enkel nog een koffietje drinken was alvorens ze een akkoord zouden bereiken.

Vervolgens bleef het echter dagen, weken, maanden lang wachten op de figuurlijke ‘witte rook’ en de aankondiging van de contractverlenging. Het leidde tot heel wat speculaties over de reden van het aanslepen van de contractbesprekingen. Toto Wolff onthulde nu waarom de gesprekken met Hamilton over een nieuw contract zo lang aansleepten.

Volgens Toto Wolff zorgde een gebrek aan gezamenlijke momenten met Hamilton tussen de raceweekends door ervoor dat de gesprekken erg moeizaam verliepen.

“De onderhandelingen met Lewis zijn altijd anders want we spreken wanneer we elkaar zien en soms verdwijnen we naar andere delen van de wereld en dan is het tricky,” aldus Toto Wolff die komend raceweekend in Suzuka vervangen wordt door onze landgenoot Jerome d’Ambrosio.

“Al voor de zomerpauze waren we het over de grote lijnen eens. Vervolgens moet je dat samen met de advocaten in een contract gieten en dat kan nog meer tricky zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023