Toto Wolff vol lof over George Russell: “Het lijkt alsof hij al jarenlang voor ons racet”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen maakte Toto Wolff zich zorgen over hoe George Russell zich zou integreren in het team maar als opvolger van Valtteri Bottas doet Russell het bijzonder goed. Toto Wolff is dan ook vol lof over Russell.

Nadat Valtteri Bottas jarenlang de teamgenoot van Lewis Hamilton was kreeg de zevenvoudig wereldkampioen plots een nieuwe jonge teamgenoot die vol ‘honger’ zat om te presteren. Hoe zou die nieuwe samenwerking verlopen?

Erg goed zo blijkt want volgens Wolff werken Hamilton en Russell erg goed samen en is er zeker geen grote vijandigheid tussen beide rijders. Bovendien zet Russell in de Mercedes W13 ook erg goede prestaties neer.

“Hij heeft zich erg goed in het team geïntegreerd, het lijkt alsof hij al jarenlang voor ons racet,” aldus Wolff. “Ik ben erg tevreden over onze twee rijders, over hoe ze onderling samenwerken en respect voor elkaar tonen.”

Wolff blikte ook terug op het onderlinge duel tussen Russell en Hamilton tijdens het slot van de GP van Miami.

“Dit is hoe teamgenoten tegen elkaar horen te racen,” aldus Wolff. “Zelfs in de situatie waarin ze elkaar wat minder ruimte geven is het toch niet al te intens en wordt er zelfs eventueel positie teruggegeven.”

“Alles was oké, ik ben blij met hoe ze met elkaar omgaan.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023