Toto Wolff waarschuwt voor een ‘olie- en brandstofoorlog’ in de Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff waarschuwt de Formule 1 dat ze moeten opletten dat ze geen olie- en brandstofoorlog ontketenen door de technologische ontwikkeling van de sport.


Hoewel de huidige generatie hybride F1-bolides de zuinigste ooit zijn houdt het voor de Formule 1 daar niet op en wordt er gestreefd om de sport CO2-neutraal te maken tegen 2030. Om dat resultaat te behalen zal er ook veel moeten gebeuren op het gebied van olie en brandstof en wil men tegen 2030 alleen nog maar gebruiken van duurzame vloeistoffen.

Veel teams hebben een overeenkomst met olieproducenten, zoals Mercedes met Petronas, en Toto Wolff laat verstaan dat de F1 het zich niet kan veroorloven om een oorlog te ontketenen tussen die verschillende bedrijven.

“Het is duidelijk dat de batterijen steeds efficiënter worden en dat er een energieconversie aan de gang is,” aldus Wolff.

“Duurzamere brandstoffen, al dan niet synthetisch, kunnen dan ook interessant worden maar dat moet natuurlijk eerst bekeken worden met onze brandstof- en oliepartners. We willen immers geen olie- en brandstofoorlog starten, hoe interessant dat ook zou kunnen zijn om grenzen te verleggen maar we moeten op zoek naar een compromis.”

De ambitieuze doelstellingen van de F1 hebben vorig jaar een kleine deuk gekregen door het feit dat Honda besliste om er eind 2021 de brui aan te geven om zich te concentreren op hun eigen doelen op het gebied van CO2-neutraliteit.

Een heel ander verhaal vinden we terug bij Renault want volgens CEO Luca de Meo hebben de nieuwe doelstellingen ervoor gezorgd dat het bedrijf zich verder aan de F1 wil verbinden.

“Ik vind dat we aan de verwachtingen moeten voldoen want het zijn verwachtingen van de maatschappij,” aldus de Meo. “Ze komen er niet alleen door de regelgevers maar ze zijn van belang voor de jongere generaties. Dit probleem moet aangepakt worden.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022