Toto Wolff: “Williams heeft het nooit aangedurfd om Susie een F1-racezitje te geven”

Susie Wolff - Instagram
Susie Wolff - Instagram

Toto Wolff denkt dat zijn vrouw Susie de kwaliteiten had om een F1-rijder te zijn maar dat Williams het nooit heeft aangedurfd om haar een kans te geven toen ze ontwikkelingsrijder was voor het team.

Susie Wolff kwam uit in de Formule Renault en het Brits F3-kampioenschap alvorens ze van 2006 tot 2011 aan de slag ging in de DTM. Vanaf 2012 mocht ze zichzelf ontwikkelingsrijder van het Williams F1-team noemen en tijdens de eerste vrije oefensessie van de GP van Groot-Brittannië in 2014 mocht ze ook achter het stuur kruipen van de Williams FW36.

Daarmee werd ze de eerste vrouw sinds Giovanna Amati in 1992 om deel te nemen aan een GP weekend maar in Silverstone werd ze geteisterd door technische problemen. Later op het jaar mocht ze echter herkansen in Hockenheim waar ze tweeëntwintig rondjes wist af te werken met een vijftiende plaats als resultaat.

In 2015 mocht ze nog eens opdraven tijdens de tweede vrije training voor de GP van Spanje in Barcelona en daar wist ze zich op de dertiende plaats te nestelen. 

“Ze zat toen binnen twee tienden van een seconde van de tijd van Felipe Massa,” vertelt Toto Wolff aan ‘Financial Times.’ “De laatste kans werd haar ontzegd, Williams heeft die beslissing nooit durven nemen.”

Gezien haar leeftijd is de beslissing van Williams ook niet helemaal onlogisch te noemen en aan het einde van 2015 kondigde Susie Wolff dan ook haar afscheid van de racerij aan. Daarna heeft ze ondertussen wel geschopt tot CEO van het Venturi-team in het Formule E-kampioenschap.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen