Toyota heeft twijfels over extractie Glock

Enkele medewerkers van het Toyota team gaan binnenkort samen met de FIA bekijken of de extractie van Timo Glock na z’n zware crash tijdens de Grote Prijs van Duitsland wel correct is verlopen.

Glock verloor in de laatste bocht van het circuit van Hockenheim de controle over z’n wagen nadat er een wiel was losgeraakt. De Toyota smakte tegen de pitmuur en kwam uiteindelijk aan de andere kant van de baan terecht. Enkele circuitmedewerkers kwamen ter plaatsen en haalde Glock uit de wagen, ze brachten Glock naar een plaats naast het circuit en boden hem daar een zitstoel aan, terwijl de Duitser duidelijk last had van de onderrug. Een vreemde manier om de piloot te helpen, vind ook Toyota.

"We willen graag eens praten over de manier waarop de rijder uit de cockpit werd gehaald. Normaal gezien wordt de rijder uit de wagen gehaald terwijl hij nog in z’n zitje blijft. We willen niet klagen maar we willen dit toch eens herbekijken."

Zoals we u eerder al meldden mocht Timo Glock vandaag al het ziekenhuis verlaten. De Duitser heeft geen noemenswaardige blessures en kan hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan de Grote Prijs van Hongarije.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022