Toyota ontkent mogelijk vertrek uit de F1

Het team van toyota ontkent dat het de intensie heeft om de Formule 1 vaarwel te zeggen. De geruchten over een mogelijke exit van Toyota onstonden naar aanleiding van uitlatingen van John Howett in een reactie op de mogelijke introductie van een standaardmotor in de Formule 1.

Daarbij kwam dan ook nog eens dat commentaar van teambaas Tadashi Yamashina verkeerdelijk werd geïntepreteerd. Yamashina liet immers weten dat Toyota reeds lange tijd een grote interesse heeft in Le Mans, wat door sommigen werd aanzien als een mogelijke exit uit de Formule 1 zodat Toyota zich voleldig kan focussen op Le Mans.

Toyota ziet zichzelf echter nog jaren deelnemen aan de Formule 1. De mogelijke introductie van een standaardmotor zorgte chter bij heel wat constructeurs voor gefronste wenkbrauwen en tegenstand.

"Toyota verbindt zich ertoe om successen te behalen in de Formule 1 en dit voor een lang termijn, ons objectief is dan ook om te zegevieren in de Formule 1. We bestaan om te winnen en we willen dit dan ook doen," luidde het in een mededeling van het team van toyota.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023