Toyota toont sterke interesse in Alonso

Ralf Schumacher kondigde recent aan dat hij Toyota verlaat. De Duitser deed dit naar eigen zeggen omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die hij nodig heeft, nadat de Toyota niet de verhoopte resultaten neerzet. Bij deze is er dus een zitje vrij bij Toyota en zo komt de geruchtenmolen van enkel weken geleden opnieuw naar de oppervlakte. Toen werd Toyota immers gelinkt aan zowel Felipe Massa, alsook in mindere mate aan Fernando Alonso.

John Howett van Toyota laat nu weten dat het team daadwerkelijk grote interesse heeft om de Spanjaard eventueel een contract aan te bieden indien hij besluit om McLaren te verlaten.

"Ik denk dat zowat ieder team in de paddock interesse heeft in Alonso. De vraag is of hij de overstap maakt, of niet. Ik persoonlijk denk dat het onwaarschijnlijk is. Mocht hij toch weggaan bij McLaren, dan denk ik dat het uitkijken is voor de kettingreactie die daarop ontstaat," aldus Howett. "

"Momenteel hebben we geen concrete gesprekken met Alonso. We hebben echter wel duidelijk gemaakt dat Toyota interesse toont in de Spanjaard," voegt John Howett eraan toe.