US F1 zoekt samen met de FIA een oplossing

Ken Anderson bevestigde het voorbije weekend dat US F1 wel degelijk in problemen verkeert. Het team is nu samen met de FIA op zoek naar een oplossing.
US F1 zou alle moeite hebben om op tijd klaar te zijn tegen de GP van Bahrein, wanneer het nieuwe f1-seizoen van start gaat. Bij de Amerikaanse renstal overweegt men dan ook om eventueel enkele races te missen.

Volgens het concorde akkoord zou een team enkele races mogen missen alvorens het gestraft zou worden, maar de FIA sprak dit vorige week nog tegen door te zeggen dat men geen enkele race mag missen.

Voor US F1 zouden er volgens Speed TV echter drie mogelijkheden bestaan. De eerste mogelijkheid bestaat erin dat het team niet met eigen wagens zou racen, maar ergens wagens zou inkopen. Dit lijkt echter bijna even onmogelijk als zelf een wagen op tijd klaar krijgen. Wie kan immers op drie weken tijd US F1 van de broodnodige f1-bolides voorzien?

Optie twee is dat US F1 verder haar eigen wagens ontwikkelt, enkele races mist, en zich neerlegt bij de eventuele bestraffing die volgt.

De laatste optie is dat US F1 eventueel fuseert met een andere renstal of f1-kandidaat, maar dat staat bijna zeker gelijk met geen deelname in 2010 en zich opnieuw kandidaat stellen voor het seizoen 2011.

Het wordt dus bang afwachten wat de toekomst brengt voor US F1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023