Valtteri Bottas: “Ik heb de Formule 1 nog veel te bieden”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Naar aanleiding van de presentatie van de Alfa Romeo C42 blikte Valtteri Bottas ook vooruit naar zijn nieuw hoofdstuk in de Formule 1 dat hij, na zijn vertrek bij Mercedes, bij Alfa Romeo zal beleven.

Na vijf seizoenen nam Valtteri Bottas eind vorig jaar afscheid bij Mercedes en zal hij vanaf nu voor Alfa Romeo racen. De Fin heeft bijzonder veel ervaring en die zal goed van pas komen bij Alfa Romeo dat van de 2022-regels gebruik wil maken om meer naar boven te klimmen in het kampioenschap.

Bottas zelf beschouwt zijn racezitje bij Alfa Romeo als het begin van een nieuw hoofdstuk, eentje waarin hij naar eigen zeggen nog veel wil bereiken en wil bijdragen aan Alfa Romeo en de Formule 1 als sport.

“Ik heb absoluut het gevoel dat ik nog zoveel moet doen om beter te worden en dat ik nog zoveel aan de sport kan geven,” aldus Bottas. “Als rijder denk ik dat je nooit stopt met leren, toch niet zo lang je dat zelf niet wilt.”

“Ik heb echt het gevoel dat ik nu de beste versie van mezelf kan zijn in plaats van iets anders te proberen en te hard te proberen. Ik ben steeds op zoek naar aspecten die verbeterd kunnen worden.”

Gezien zijn afscheid van Mercedes zal Bottas echter ook andere ambities voorop moeten stellen, zeker gezien het feit dat hij nu bij Alfa Romeo racet en niet meer voor een topteam.

“Ik zal zeker en vast mijn doelstellingen moeten aanpassen. Ik zal op korte termijn waarschijnlijk niet meer voor overwinningen strijden, dat is realistisch. Maar uiteindelijk zal ik dat wel kunnen.”

“Als rijder race ik omdat je races wil winnen. We moeten echter ook realistisch zijn en kijken waar we ons als team bevinden.”