Mattia Binotto: “Ferrari heeft probleem met ‘porpoising’ opgelost”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft zijn team het probleem met het zogenaamde ‘porpoising’ op de nieuwe wagen opgelost.

Tijdens de eerste driedaagse F1-test in Barcelona kregen heel wat teams plots af te rekenen met het zogenaamde ‘porpoising-probleem’ waardoor de F1-bolides op het rechte stuk begonnen te stuiteren. Bij verschillende teams kwam het probleem als een verrassing en volgens ondermeer George Russell kan ‘porpoising’ tijdens races voor een ernstig veiligheidsprobleem zorgen.

Vooral de beelden van Charles Leclerc die ernstig af te rekenen kreeg met ‘porpoising’ maakte indruk op journalisten en fans. In een reactie liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto reeds verstaan dat teams die het probleem snel opgelost kregen tijdens het begin van het seizoen een serieus voordeel zouden hebben. Volgens Binotto heeft zijn team het probleem alvast opgelost.

“Wat het stuiteren betreft, ik denk dat het een probleem was maar dat is het ondertussen niet meer,” vertelde Binotto vrijdag tegenover de media op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Op een bepaalde manier houden we het onder controle. Als we naar donderdagnamiddag kijken en vooral ook op vrijdag dan zien we veel minder stuiteren.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer