Antonio Giovinazzi als vervanger van Nikita Mazepin?

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

De Italiaan Antonio Giovinazzi zou door Ferrari gesteund worden als mogelijke vervanger van Nikita Mazepin bij het Haas F1 team.

Komende week wil het Amerikaanse Haas F1 team bekijken hoe het nu verder moet met de Russische sponsor Uralkali alsook Nikita Mazepin die als rijder wordt geruggesteund door het bedrijf van zijn vader.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Haas definitief afscheid wil nemen van Uralkali en daarmee ook de Russische rijder Nikita Mazepin. Eerder liet Haas-teambaas Guenther Steiner reeds verstaan dat Pietro Fittipaldi als eerste in beeld komt als mogelijke vervanger.

Maar ook Ferrari, dat op verschillende vlakken samenwerkt met het Haas F1 team, zou een kandidaat-vervanger voor Nikita Mazepin naar voor schuiven: Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi werd eind vorig jaar bij Alfa Romeo aan de kant geschoven voor de komst van de Chinese rijder Guanyu Zhou. Giovinazzi blijft echter de steun genieten van Ferrari en zo komt de Italiaan plots in beeld dus als mogelijke vervanger bij het Haas F1 team. Volgens verschillende bronnen zou Giovinazzi bovendien hoog op het verlanglijstje van het Haas F1 team staan.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner