Vandaag hoorzitting Mclaren in spionagezaak

Vandaag volgt de hoorzitting van het Mclaren-Mercedes team in Parijs. Ze moeten zich tegenover de FIA verantwoorden in de spionageaffaire die door de Engelse pers ondertussen "Stepneygate" genoemd wordt.

F1 paus Bernie Ecclestone hoopt dat deze soap vandaag eindelijk kan afgesloten worden.

"Ik denk niet dat iemand een beslissing zal maken over het wereldkampioenschap zonder alles goed te bekijken. Ik hoop dat er niets mis is gegaan en dat het allemaal nonsens is. Het zou beter zijn als dit niet gebeurd was en het zou natuurlijk goed zijn als alles uitgeklaard wordt en dat iedereen iets of wat gelukkig is."

Ferrari zegt ondertussen dat Mclaren mogelijk voordeel heeft gehaald uit de spionage. Een woordvoerder schreef het volgende.

"Het verschil tussen beide teams in het kampioenschap is zo klein dat het mogelijk is dat Mclaren meer punten heeft omdat haar hoofdontwerper Ferrari documenten had. De hoofdontwerper behoort tot de groep van 3-4 mensen die er voor zorgen dat de wagen verbetert. De hoofdontwerper kan dus een zeer grote invloed uitoefenen op de prestaties van de wagen."

Verder schat Ferrari de schade op ten minste 5.5 miljoen euro als ze het constructeurs kampioenschap verliezen. Ook zou de goede naam van het merk Ferrari beschadigd zijn door deze zaak.

 

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen