Voorlopig geen straf voor Mclaren

Mclaren krijgt geen straft van de FIA. Mclaren werd schuldig bevonden aan bezit van Ferrari documenten die ze niet zouden mogen hebben, maar er was geen bewijs dat het team die informatie gebruikt heeft.

De World Motor Sport Council zegt wel dat het Mclaren nog kan terug roepen wanneer er bewijs komt dat Mclaren de informatie gebruikt heeft. Waarna Mclaren dan geschorst zou worden voor het seizoen 2007 en 2008. 

"De WMSC is blij dat Mclaren Mercedes in het bezit was van vertrouwelijk Ferrari informatie, waardoor ze artikel 151c van de internationale sport code  geschonden hebben, maar dat er niet genoeg bewijs is dat ze deze informatie gebruikt hebben op een manier die het goede verloopt van het FIA Formule 1 kampioenschap in het gedrang brengt."

"Wanneer in de toekomst toch gevonden wordt dat de Ferrari informatie gebruikt is, behouden wij ons het recht voor om Mclaren Mercedes terug voor de WMSC te brengen, met de kans dat het team dan geschorst wordt voor niet alleen het seizoen 2007 maar ook voor het seizoen 2008."

Verder zullen Nigel Stepney en Mike Coughlan zich ook nog moeten komen verantwoorden. Zij zouden eventueel kunnen geschorst worden.