Verkeer en straf kosten Alonso podium, Hamilton verzilvert pole.

Mclaren rijder Fernando Alonso eindigde vandaag 4e. Al bij al is hij tevreden met het resultaat maar hoopte toch op een podium. Dat kwam er volgens de Spanjaard niet doordat hij opgehouden werd door het verkeer.

"We wisten dat het zeer moeilijk is om in te halen op dit circuit. We weten dat het moeilijk is om verder naar achter te starten en we droomden van een podium. Ik zat de hele wedstrijd met verkeer voor me, eerst Ralf en dan Heidfeld en het was redelijk moeilijk rijden met iemand vlak voor me.

Alonso verloor gisteren zijn pole nadat de commissarissen beslisten om hem 5 plaatsen achteruit te sturen op de grid. Dit naar aanleiding van het incident gisteren tijdens de kwalificatie waarbij Alonso zijn teammaat Hamilton ophield in de pits. Alonso gaf vandaag ook zijn mening over de straf.

"We vinden het heel grappig. De straf is niet gebaseerd op een bepaalde regel. Het is gewoon één van die rare dingen die gebeuren. De uitkomst van de race is bepaald door de beslissing van gisteren nacht."

Teammaat Hamilton die de race won leeft op gespannen voet met het Mclaren team zegt Alonso.

"Voor het moment praat Hamilton met niemand binnen het team. De situatie is van de ene race op de andere verandert. Ik heb geen enkel probleem, het is het team dat het grootste probleem heeft."

De Brit Lewis Hamilton spreekt gelukkig wel met de pers. Volgens Hamilton heeft Alonso niet meer met hem gesproken sinds het voorval van gisteren.

"Het is een veelbewogen weekend geweest en redelijk emotioneel voor het team. Met al dat drama tijdens dit weekend zou het makkelijk zijn om de focus te verliezen, het is een kleine tegenslag geweest voor het team."

Hamilton slaagde er wel in om zijn pole te verzilveren nadat hij de hele race op kop reed.

"Ik had wat problemen met het sturen waardoor ik moeilijk tempo kon rijden. Ik was redelijk nerveus dat er iets helemaal kapot ging gaan maar godzijdank gebeurde dat niet."

"Het was een van de moeilijkste races dit ik al gehad heb maar het doet nog meer deugd dat ik extra moest pushen om Raikkonen achter me te houden."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023