“Verrassende rijderswissel tijdens het F1-seizoen op komst”

Mercedes media
Mercedes media

Als we de Spaanse journalist Albert Fabrega mogen geloven mogen we ons heel binnenkort opmaken voor de eerste rijderswissel in het nog prille F1-seizoen 2022. 

De doorgaans goed ingelichte Spaanse F1-journalist Albert Fabrega liet zondagavond via de sociale media weten dat de rijdersmarkt al volop in beweging is en dat er misschien nog dit seizoen een rijderswissel in de maak is tussen twee teams.

“De markt is al in beweging. Er zijn dingen in gang gezet, maar ik kan nog niets zeggen omdat mij is gevraagd mijn mond te houden. Degene die gaat vertrekken verbaast me niet, degene die komt wel. Het betreft een wisseling van rijders tussen teams”, zo zegt hij.

Als we Ted Kravitz van ‘Sky’ mogen geloven mag Williams-rijder Nicholas Latifi na dit seizoen andere oorden opzoeken en zal hij in 2023 vervangen worden door Alpine-reserverijder Oscar Piastri. Latifi werd de voorbije twee seizoenen al van het kastje naar de muur gereden door George Russell en als we mogen verder gaan op de eerste races van 2022 is hij ook niet opgewassen tegen zijn nieuwe teamgenoot, Alex Albon.

Piastri wist zijn F2-titel nog niet te verzilveren met een racezitje in de Formule 1 en bij Alpine lijkt er ook niet meteen een plaatsje vrij te komen. Daarom is het mogelijk dat ze bij het team uit Enstone geneigd zouden kunnen zijn om de Australiër uit te lenen en misschien doen ze dat dit seizoen al in plaats van te wachten tot volgend jaar.

Of is er een andere rijderswissel op komst? De toekomst zal het uitwijzen….

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023