“Red Bull had deze geweldige prestatie in Imola echt nodig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was de geweldige prestatie tijdens het raceweekend in Imola wat zijn team nodig had na de moeilijke seizoensstart die Max Verstappen en Sergio Perez tot dusver hadden.

Verstappen behaalde naast een overwinning tijdens de sprintrace ook een overwinning tijdens de race op zondag. Sergio Perez maakte er met een tweede plaats een dubbeloverwinning van en titelrivaal Charles Leclerc liet kostbare punten liggen. Red Bull had volgens Christian Horner op geen beter resultaat kunnen hopen.

“Het is fantastisch, het is slechts één punt verwijderd van de maximale score die je tijdens het raceweekend kon behalen,” aldus Horner volgens ‘RACER’.

“Een 1-3 tijdens de sprintrace, een 1-2 tijdens de race en de snelste ronde. Dit hadden we echt nodig na de teleurstelling die we in Australië enkele weken geleden hadden.”

“Het is een fenomenale prestatie van het team want we namen wat risico door dit raceweekend enkele kleine nieuwe onderdelen te introduceren op de wagen. Dat is altijd tricky wanneer je slechts één oefensessie hebt maar we hebben tijdens het weekend aangevallen en beide rijders waren ongelooflijk.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023