“Lage bandentemperatuur vergroot de problemen met Mercedes F1-bolide”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell kampt Mercedes met een probleem wat het op temperatuur brengen van de banden betreft. Een lage bandentemperatuur zorgt er bovendien voor dat de problemen met de Mercedes W13 alleen maar groter worden.

Tijdens het raceweekend in Imola was er voor het eerst dit seizoen koudere weersomstandigheden. Het zorgde ervoor dat ook de teams moeilijkheden ondervonden om de bandentemperatuur omhoog te krijgen en dat zorgde ervoor dat Mercedes haar problemen alleen maar groter werden.

“We hebben door het stuiteren allerlei beperkingen met de wagen, we weten ook dat we problemen ondervinden met het opwarmen van de banden en dit was het koudste raceweekend tot nu toe,” aldus Russell.

“Ik denk dat het een beetje een trend is sinds Bahrein, we zijn relatief gezien steeds trager geworden tijdens de kwalificatie en ik denk dat de eerste race in Bahrein de warmste race was, een race waarin we geen problemen ondervinden met het opwarmen van de banden.”

“Vervolgens gingen we naar Jeddah waar het nog steeds erg warm was maar het circuit was iets gladder. Melbourne was iets kouder en in Imola was het zeer koud.”

“Je ziet dat McLaren, Alpine en Haas dan beter presteren maar tijdens de race vervolgens wat meer problemen ondervinden.”

“We moeten een beter compromis zien te vinden, we kenden immers het geluk dat we een goed resultaat behaalden maar we moesten veel te ver op de grid aan de race beginnen,” besluit Russell.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer