Verrassing in F2: Ontslagen Juri Vips mag seizoen bij zijn team afwerken

HitechGP
HitechGP

Gisteren liet Red Bull weten dat het de samenwerking met haar junior-rijder Juri Vips met onmiddellijke ingang heeft stopgezet. Vandaag volgde echter het verrassende nieuws dat zijn F2-team de samenwerking niet stopzet en dat zorgt voor ongeloof en frustratie bij de Formule 2.

Vips werd door Red Bull ontslagen omwille van racistische uitspraken tijdens een online gaming-sessie die live op Twitch werd uitgezonden. Het ontslag als Red Bull-junior betekende echter niet dat hij ook meteen bij zijn team in de Formule 2 werd ontslagen.

Het HitechGP kwam vandaag met een statement dat Juri Vips niet ontslagen wordt en dat hij zijn seizoen in de Formule 2 mag afwerken bij het team. HitechGP laat weten dat het zo Vips een kans wil bieden om tijdens de rest van het seizoen gepast gedrag te vertonen.

“Ik heb de beslissing genomen om Juri in de Formule 2 bij Hitech te houden en dat voor de rest van het seizoen,” aldus Oliver Oakes, de teambaas van Hitech. “Het is een beslissing waarover we serieus gediscussieerd hebben.”

“Door Vips het seizoen bij Hitech af te maken kan hij door zijn gedrag laten zien wat voor iemand hij is. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat dergelijk taalgebruik onaanvaardbaar is maar ik verkies om hem een tweede kans te geven.”

De beslissing van Hitech om Juri Vips het seizoen te laten afwerken schiet bij de Formule 2 in het verkeerde keelgat. Daar begrijpt men de beslissing niet.

“In reactie op het statement aangaande Juri Vips wil de Formule 2 nogmaals bevestigen dat het gebruik van racistisch of discriminerend taalgebruik niet getolereerd kan worden en dat in eender welke omgeving,” zo reageerde de Formule 2 in een statement.

“De beslissing van HitechGP vandaag is een verrassing en niet de beslissing die wij zouden genomen hebben. We zullen de situatie zorgvuldig verder opvolgen zodat dergelijk gedrag gepast wordt aangepakt.”