Verstappen kan geen rondetijd neerzetten: “Ik verloor vermogen”

Max Verstappen slaagde er tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië niet in om een rondetijd neer te zetten. De Nederlander zei nadien dat hij vermogen verloor.


“We wilden naar buiten gaan en proberen een ronde neer te zetten, maar dat is er helaas niet van gekomen,” zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website.

“Ik verloor vermogen en moest daardoor mijn ronde afbreken. Het was niet hetzelfde probleem als in Spa, maar het had uiteindelijk wel hetzelfde effect.”

Voor Max Verstappen zal het feit dat hij geen rondetijd kon rijden echter zonder grote gevolgen blijven. Verstappen moest door een gridpenalty immers sowieso achteraan de grid starten. Verstappen maakt zich ook geen zorgen dat het probleem zich tijdens de race opnieuw zal voordoen.

“Het zou in ieder geval niet in de race moeten gebeuren, omdat we dan met andere instellingen wat betreft het vermogen rijden. Ik ben er dus vrij zeker van dat het morgen in orde is.”

Verstappen gaat race ondanks het probleem van vandaag en het feit dat hij achteraan moet starten met vertrouwen tegemoet.

“Alles voelt op zich wel goed aan, dus ik heb er vertrouwen in. We gaan proberen zo ver mogelijk naar voren te komen, al ligt het er natuurlijk een beetje aan hoe snel je door het verkeer komt,” blikt Verstappen vooruit naar de race.

“Er zijn hier veel auto’s competitief, waardoor het wat lastiger is vergeleken met andere circuits waar de onderlinge verschillen groter zijn. Het doel is echter nog steeds om de top vijf te halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022