Verstappen teleurgesteld na kwalificatie: “Ik had er meer van verwacht”

Nee, de kwalificatie op het Marina Bay Circuit in Singapore verliep voor Max Verstappen niet zoals verwacht. De Nederlander maakte nooit echt aanspraak op de pole en is dan ook teleurgesteld met zijn vierde plaats op de startgrid.


“We komen hier om te winnen. Men verwacht wel dat het goed loopt, maar je moet nog altijd eerst een goede balans vinden in de auto,” zo valt te lezen op de website van Verstappen.

“Die was er wel en de auto voelde goed aan, maar we hadden niet genoeg grip. Zodra ik sneller wilde gaan, begon ik te glijden.”

Verstappen weet niet meteen waaraan het lag dat hij op een circuit dat normaal de Red Bull F1-bolide zou moeten liggen niet zo snel is al verwacht.

“Het is lastig te zeggen waar het precies aan ligt, maar we kwamen de gehele kwalificatie al snelheid tekort, vooral in Q3. Ik ben wel wat verrast dat we hier na het positieve weekend in Monza niet zo competitief zijn. Daar moeten we naar gaan kijken.”

Tijdens de race gaat Verstappen echter zoals altijd zijn uiterste best doen maar Verstappen verwacht niet dat hij zal kunnen strijden voor de overwinning. Daarvoor moet er volgens hem te veel gebeuren.

“Dan moet er veel gebeuren als je vierde start, maar we gaan het zien,” aldus Verstappen. “Het is gewoon niet ideaal. Ik had er veel meer van verwacht, maar het is zo.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022