Verstappen tevreden met tweede plaats: “Dit is erg goed”

Max Verstappen finishte de GP van Spanje als tweede op het podium en daar is de Nederlander ondanks zijn geklaag over de boordradio best tevreden mee.


Verstappen was tijdens de race duidelijk gefrustreerd dat hij deze keer niet zoals in Silverstone de Mercedessen concreet kon bedreigen voor de overwinning. Bottas verslaan zat er echter wel in en na afloop van de race was Verstappen tevreden met het resultaat.

“Om de Mercedessen te splitten vandaag is erg goed voor ons. We hadden duidelijk niet de snelheid om Lewis Hamilton te verslaan, maar ik ben erg blij met de tweede plaats,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

Uiteindelijk bleek nog maar eens dat de start uiteindelijk cruciaal was voor het behaalde resultaat.

“Bij de start was het cruciaal om voorbij te gaan aan Valtteri. Toen de lichten uit gingen, kwam ik goed weg. Daarna kreeg ik een beetje wielspin, maar zat ik wel net goed zodat Valtteri niet naar links kon komen. Daar hebben we dus alles goed gedaan,” blikt Verstappen terug op zijn start van de race.

Verstappen blikte ook nog even terug op de frustraties die hij over de boordradio uitte richting zijn engineer.

“Ik riep al vier ronden dat mijn banden op waren. Ik weet dat je dan na een pitstop in verkeer terecht komt, maar op nieuwe banden haal je ze gemakkelijk weer in. Ik was bang dat Valtteri achter mij naar binnen zou gaan en een undercut zou doen. Uiteindelijk zijn we wel naar binnen gegaan, naar mijn idee twee ronden te laat, want ik verloor veel tijd, dus dat was niet ideaal,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen