Verstappen: “Verschil met derde plaats in het kampioenschap is iets te groot vrees ik”

Max Verstappen wil tijdens de resterende twee races nog een gooi doen naar de derde plaats in het rijderskampioenschap.


Door zijn derde plaats tijdens de GP van de Verenigde Staten slaagde Verstappen erin om in het kampioenschap bij de rijders Sebastian Vettel te passeren en op te klimmen naar de vierde plaats.

Met nog twee races te gaan ligt de focus nu op de derde plaats die momenteel wordt bezet door Charles Leclerc. Het zal voor Verstappen echter een serieuze uitdaging worden om de veertien punten achterstand in te halen.

“Ik denk dat de kloof met de derde plaats misschien iets te groot is om nog te dichten, maar laat ons zien wat het geeft,” aldus Verstappen.

“Tijdens de voorbije races verloor ik ongelooflijk veel punten, wat uiteraard niet ideaal was. Ik verwacht dat we tijdens de laatste twee races competitief zullen zijn dus laat ons zien hoe het voor ons verloopt.”

Voor Verstappen maakt het echter niet enorm veel verschil of hij nu derde of vierde eindigt in het kampioenschap. Er is immers maar één absoluut doel en dat is wereldkampioen worden.

“Het is altijd beter om derde te finishen dan vierde of vijfde, al denk ik dat iedereen uiteindelijk eerste wil zijn. We zullen echter alles geven.”
a:0:{}
Pirelli heeft de bandenkeuzes van de teams en rijders voor de GP van Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, bekendgemaakt.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022