Vettel: “Gelukkig kennen we nu problemen”

De Duitse Red Bull-rijder Sebastian Vettel kijkt positief terug op de tests die afgelopen week plaatsvonden op het Spaanse circuit van Jerez. In de ogen van Vettel is het maar goed dat de weinige problemen zich toen al aantoonden.
Als je de Formule 1 al een poosje aan het volgen bent weet je eveneens dat de tests tijdens een winterstop van groot belang zijn maar daarom niet altijd bepalend zijn naar het seizoen. Sebastian Vettel zal in 2010 zeer waarschijnlijk terug aanspraak maken op de wereldtitel en dat niet enkel omwille van zijn eigen kwaliteiten, maar ook die van designer Adrian Newey. Niet voor niets dat de huidige wagens verdacht veel op de RB5 van 2009 lijken.

Wat ons zeker en vast is opgevallen is dat maar liefst vier teams zeer dicht in elkaars buurt komen wat de rondetijden betreft op Jerez. Slechts enkele tienden maakten er het verschil waardoor wij alvast niet te klagen zullen hebben wat de sensatie voor dit seizoen betreft. Ondanks het feit dat Vettel op Jerez een pak kilometers heeft bijeen kunnen rijden moest hij toch even noodgedwongen, op dag 4, de pitbox gaan opzoeken. Een probleem dat zich volgens de Duitser gelukkig toen al heeft doen ontdekken. Een eventuele kinderziekte die met andere woorden nu nog uit de RB6 gehaald kan worden.

“Tijdens de vierde testdag heb ik redelijk lang stilgestaan in onze pitbox. Jammer dat het circuit net toen begon op te drogen maar laat het ons positief bekijken en van geluk spreken dat het probleem toen aan het licht kwam. Tijdens een race zelf kunnen we zulke problemen natuurlijk best missen. Ik ben wel van mening dat we op dit ogenblik nog steeds niet konden achterhalen welke renstal nu het beste tempo met haar wagen heeft verkregen. Daarvoor zullen we nog moeten wachten tot tijdens de races zelf.”

“De teams liggen in 2010 dicht bij elkaar aangezien het verschil slechts enkele tienden van een seconde bedroeg. McLaren, Ferrari en Mercedes komen behoorlijk dicht terwijl ook Toro Rosso het opvallend goed deed. Er is nog heel wat werk aan de winkel want er komen sowieso nog nieuwe componenten bij voor onze wagen. Bij de andere teams zal dat vast ook het geval zijn dus zal het verschil, in mijn ogen, klein blijven”, aldus Sebastian Vettel.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023