“Vettel kan niet naar Ferrari gaan”

De speculatie over een mogelijke overstap van Vettel naar Ferrari in de nabije toekomst is en blijft pure speculatie. Dat meent men alvast bij Red Bull.
De voorbije weken gonsde het van de geruchten en speculaties over de toekomst van Sebastian Vettel. Vettel werd meermaals in verband gebracht met Ferrari en daar had de Duitser ook zelf zijn aandeel in.

Vettel liet in een interview immers verstaan dat hij ooit graag voor Ferrari zou willen rijden en dat hij een eventuele overstap niet uitsluit. Daarnaast heeft Vettel een contract dat eind dit jaar afloopt, maar er zit wel een optie aan het contract.

En die optie kan Vettel er wel eens van weerhouden om eventueel eind dit seizoen de overstap te maken naar Ferrari. Tot nu ging men er van uit dat de optie zowel door de rijder als het team vlot uitvoerbaar was, maar dat blijkt anders te liggen.

“Alle speculaties zijn geschreven zonder zich te baseren op de echte contractuele situatie,” valt te lezen in Speed Week, een magazine van Red Bull.

In datzelfde Speed Week valt eveneens te lezen dat de optie een clausule bevat waarbij Vettel een bepaald aantal races wint en in de top drie eindigt, dat hij dan onder contract blijft bij Red Bull.

“Er is een optie gebaseerd op de resultaten,” bevestigt Helmut Marko. “We zullen onze toprijder niet zomaar laten vertrekken.”

Het ziet er dus niet naar uit dat Vettel snel voor Ferrari zal rijden. Tenzij Vettel in 2011 een slecht seizoen zou kennen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022