“Ik moest een ganse nacht kotsen door de simulator”

Michael Schumacher wordt ziek in de F1-simulator, maar hij is zeker de enige niet.
Er was de voorbije dagen veel te doen over de F1-simulator van Mercedes GP. Schumacher zou er ziek in worden en daardoor een nadeel hebben tegenover zijn veel jongere teamgenoot Nico Rosberg. De F1-simulator is door het begrenst aantal testdagen immers erg belangrijk geworden.

Maar Schumacher is zeker de enige niet die problemen krijgt in een simulator. Ook Alexander Wurz en Martin Blundle kunnen erover meespreken.

“F1-simulatoren zorgen er bij veel mensen voor dat ze zich ziek voelen. Dat is ook bij mij het geval. Blijkbaar went men er wel aan. Ik denk dat het er van afhangt hoe je ogen en evenwichtsorgaan erop reageren,” aldus Martin Blundle.

Een andere rijder die heel wat last ondervond in de F1-simulator is Alexander Wurz. Hij stond samen met McLaren in voor heel wat testuren in één van de beste simulatoren toen men dergelijke toestellen begon te gebruiken.

“Het is wagenziekte, het is te vergelijken met zeeziek zijn. De meeste rijders hebben er last van na een sessie in de simulator,” zei Wurz.

“Ik heb ooit een ganse nacht moeten kotsen.”

Wurz moest zelfs de hulp inroepen van arts uit de luchtmacht. Hij kreeg een speciaal programma waarna het met de Oostenrijker terug beter ging wanneer hij moest testen in een simulator.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021